Suning.com’s Corporate Campus connected to its HQ by NBBJ architects

Ian Mutuli
Updated on
Ian Mutuli

Ian Mutuli

Founder and Managing Editor of Archute. He is also a graduate architect from The University of Nairobi, Kenya.
Get Smarter On Architecture and Design

Get the 3-minute weekly newsletter keeping 5K+ designers in the loop.

Enter your Email to Sign up

Side-bar-footer-forum

The genesis of this building design stemmed from the necessity to create a campus for Suning.com - the digital arm of Suning, China's premier electronics and household appliances company. The corporate campus effectively upholds the tradition of campus design, while shaking off the standard corporate aesthetics. This was achieved by enveloping a main plaza, which leads openly toward Suning's Southern Headquarters.

The building's opening towards the existing open space connecting Suning Headquarters and Suning.com corporate campus is meant to bring the feel of a sense of community among the staff of Suning in general.

The online division's building location was strategically located to enhance the site's circulation, architecture and landscape design in order to utilize it's very obvious closeness to nature. The architects, NBBJ, wanted to create a campus that is more than a workplace for the employees of Suning. Located in the capital of Eastern China's Jiangsu province known as Nanjing, the architects wanted the feeling of a community since the capital is a nest to China's culture having been the capital of China for several weeks in the past.

By establishing the attachment between the main campus to the south and the new campus to the north, the design intends to remind employees of their connection to the greater good of the company, community and humanity.

The new campus is home to 80,000 square meters of office space, a conference center, a film studio, data center and exhibition hall that accommodates up-to 5,000 people in total. That's all topped up with the central plaza which the building wraps around.

Curious to see how aesthetics and functionality blend flawlessly? The Bill & Melinda Gates Hall by Morphosis Architects campus building sets the perfect example.

Project Information

Architects: NBBJ
Client: Suning
Location: Nanjing, China
Size: 210,000 square meters
Photography: NBBJ

Ian Mutuli

About the author

Ian Mutuli

Founder and Managing Editor of Archute. He is also a graduate architect from The University of Nairobi, Kenya.
Related Articles

Bold and Eccentric Six Square House Project in Long Island

The bone-white beaches and cerulean blue waters in the Hamptons can be a little distracting, but away from the daze, ...

The Ultimate House on Wheels Ideas for Your Next Project

If you are the adventurous type, you may have loved the thought of living your life on the move. Well, ...

Interesting Facts About Dubai Creek Tower

Dubai houses some of the world's most impressive edifices, towers, and high-rises. Numerous buildings here hold world records, making them ...